• 5700 Gyula, Kossuth L. u. 26.
  • Telefon/Fax: 66/562-270, 66/463-540

Aktualitások

Previous Next

Kárpátalja HAT 18-02-0264 Határtalanul pályázat

A partneriskolánk Nagydobronyból 2019.06.11.-én reggel 8:30-ra érkezett Beregsurányi határátkelőhöz gyalogosan, ahova az iskolánk küldött autóbuszt.

Gyulára érkezésükkor (40fő+3 kísérő) először megebédelt, majd elfoglalta a szállást.
Délután folyamán városi kisvonattal városnézést szerveztünk számukra.
Szerdán a szálláshelyről is kisvonattal érkeztek iskolánkba, ahol az igazgató köszöntése után a közös program következett, ahol az iskolák prezentációja (Kárpátalja és Gyula történelmi és kulturális emlékhelyei) után kis vetélkedőt tartottunk, majd iskolánkat mutattuk be.
Ebéd után a gyulai várfürdőben strandolás volt a program. Csütörtökön korán reggel Budapestre utaztunk, ahol a budapesti buszos városnézés után egy órás sétahajózás, majd a Hősök terével és környékével ismerkedtek meg a fiatalok.
Pénteken 14.-én a gyulai vár és a kastély megtekintése előtt HIR-7 Tv felvételt készített a nagydobronyi tanulókkal. Ebéd után az Aqva palotában volt a strandolás.
Szombaton (15.-én) délelőtt az Erkel szülőházának és a 100 éves cukrászda múzeumának megtekintése és fagyizás következett.  Ebéd után az úti csomag és a gyűjtött könyvek átadása után a határig az autóbusz szállította el a gyerekeket akik nagyon örültek,  hogy itt lehetek Magyarországon és Gyulán.

A gyulai Göndöcs Benedek Középiskola a 2018/2019-es tanévben az alábbi pályázatot valósította meg a Határtalanul program keretében:
HAT-18-02-0264 „ Kárpátalja és Gyula történelmi és kulturális emlékhelyei.”

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával!

 

 

 

  

Kövess minket