• 5700 Gyula, Sándorhegy 2
  • Telefon/Fax: 66/562-270, 66/463-540

Rendezvények

Göndöcs Benedek rendezvények

Németvárosi disznótor

diszntor-3.jpg
2015. január 31-én részt vettünk a Németvárosi disznótoron, aminek a megrendezése már hagyománnyá vált Gyulán.

Az idén különösen kegyes volt hozzánk az időjárás, szépen sütött a nap, se hó, se szél nem volt szombaton. Kora reggel az étel- és italkínáló standunk berendezése után pálinkát és frissen sült pogácsát kínáltunk a megjelent vendégeknek és a disznóvágáson részt vevő henteseknek.
Már fél 8-ra megérkezett a sült vér, amit savanyú uborkával és kenyérrel fogyaszthattak az Apor térre érkező érdeklődők. Akik nem kívánták a meleg disznótoros ételt, azok hagymás-zsíros kenyeret fogyasztottak. Egész nap lelkesen kínáltuk a forralt bort és a meleg teát. A menü mindenkinek nagyon ízlett: frissen sült pecsenyehús, sváb disznótoros savanyú leves, toros káposzta és természetesen a disznóvágásról elmaradhatatlan hurka és kolbász került még a tányérokra, desszertként pedig lekváros fánk.
A hangulatot még fokozta, hogy egész nap vidám élőzenét hallgattunk. Hamar eltelt a nap, amin nem csak a rendezvényszervezés és kitelepülés gyakorlatát sajátítottuk el, hanem a gyulai svábok kultúráját is megismerhettük, sőt a nap végén a szervezők még egy kis meglepetéssel is honorálták a munkánkat. Ezúton is köszönjük nekik!

Sváb Bál

  

Kövess minket