• 5700 Gyula, Sándorhegy 2
  • Telefon/Fax: 66/562-270, 66/463-540

Futball Akadémia

Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémia

A Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémiát 2009. júniusában Gyulán alapították, mely egyedül álló Európában. A névadó sportmúltja, személyisége tiszteletet parancsol és példa értékű minden fiatal előtt. Magyarországról és a Kárpát - medence egész területéről várja azokat a tehetségeket, akik a katolikus értékrendet elfogadva erősítik a hazai és a határon túli magyarság identitását.

A 14 hektáros területen első ütemben 2 db füves és 1 db műfüves villanyfényes nagypálya épült. A centerpályához egy 500 fő befogadására képes lelátó is tartozik. A pályák mindegyike drain csövezett vízelvezetéssel és automata öntözőrendszerrel lett kialakítva. A műfüves pálya IV. generációs, feltöltés nélküli technológiával készült. Mindegyik nagyméretű pályához jó minőségű megvilágítás is tartozik. A létesítményhez kapcsolódik egy fedett 40x60 m-es műfüves sportcsarnok is, valamint több kiszolgáló egység: 6 nagyméretű öltöző, orvosi szoba, edzői és játékvezetői öltözők, konferencia terem, irodák, szertár.

A TAO-s pályázatoknak köszönhetően

  • 2013-ban a fejlesztés második ütemében 3 pályával gazdagodott az Akadémia. Egy nagyméretű füves, egy 20x40 m-es műfüves és egy 20x20 m-es homokos pályával.
  • 2014-ben bővítésre került a center pályánk, illetve a vendégszurkolók számára egy 164 férőhelyes lelátót alakítottunk ki.
  • 2015-ben újabb kiszolgáló épület került átadásra, amelynek emeleti részén 1 nagy és 2 kisebb méretű öltöző, VIP büfé, a földszinten pedig büfé és vendégmosdók találhatóak.
  • 2016-ban két mobil lelátó került telepítésre, az egyik a nagy műfüves pálya mellett biztosít kényelmes szurkolást a nézőközönségnek, a másik pedig a center pálya hazai közönségének teremt még több helyet. Ebben az évben kiépítésre és beüzemelésre került egy napelemes rendszer is a főépületen.

Szintén a TAO-s pályázat segítségével megújult a  kollégiumunk is, melynek eredményeként az akadémisták jobb körülmények között készülhetnek az iskolai tanulmányaikra és az edzésekre.

A LABDARÚGÓ SPORTSZAKMAI KÉPZÉS

Jelenleg 5 korosztályos nyílt bajnokságban indulnak a csapataink. Az U14-es és U15-ös serdülő csapatok az NB II-es bajnokság délkeleti csoportjában, az U16-os, U17-es és U19-es ifjúsági csapataink az NB I-es bajnokságban versenyeznek.

Jelenleg 5 korosztályos nyílt bajnokságban indulnak a csapataink. Az U14-es és U15-ös serdülő csapatok az NB II-es bajnokság Dél-Keleti csoportjában, az U16-os, U17-es és U19-es ifjúsági csapataink az NB II-es bajnokságban versenyeznek.

A 2013. évtől kezdődően elindítottuk az alsó korosztályokat, melyeket elsősorban az egyházi iskoláink diákjai alkottak. Szintén ebben az évben beléptünk a Bozsik Programba, melynek keretében négy korosztályt versenyeztetünk: U6-7, U8-9, U10-11, U12-13.

Az U12 és U13-as csapataink ettől az évtől kezdődően a nemzetközi Interliga Bajnokságban is megmérettethették magukat, 2015 őszétől pedig már az U8-U9-U10-U11-es korcsoportjaink is versenyeznek az Interliga Bajnokságban.

Ma már azzal büszkélkedhetünk, hogy megháromszorozódott az alsó korcsoportok száma, a környék településeiről is tudjuk fogadni a tehetséges gyerekeket. A Bozsik Programban Alközpontként működhetünk.
2015 őszétől elindítottuk az OVI-Foci Programot, amely az ovisok és szüleik körében is nagy sikernek örvend.

Miután az ország távoli területéről, és a határon túlról is érkeznek sportolók, számukra az Akadémia ingyenes kollégiumi ellátást és étkeztetést biztosít. Az Akadémián a képzés mindenki számára díjmentes.

Az Akadémiai kollégiumi rendszerben, bentlakásos formában, speciális oktatási és sport tanterv alapján vannak foglalkoztatva a diákjaink. Játékosainknak iskolai órarendje, napirendje úgy van kialakítva, hogy heti hét edzésen vesznek részt, amely technikai-taktikai, koordinációs, kondicionális, rehabilitációs fejlesztésből és képzésből áll.

Célunk – európai, profi szemlélettel – az elit utánpótlás képzés és a tehetségek felkutatása a Kárpát-medencéből.

Csak egyéni felvételi alapján kerülhetnek be a gyerekek az Akadémiára, melyet a szakmai stáb bírál el.

A labdarúgó sportági képzésünk célja olyan sokoldalúan felkészített játékosok kinevelése, akik képesek a nemzetközi top futball elvárásainak megfelelni. A képzés speciális szakmai módszertan szerint folyik, amely megfelel az UEFA edzőképzés alapelveinek és a nemzetközi trendnek.

A szakmai gyakorlati felkészítés délelőtti és délutáni edzésekkel történik. Az Akadémia színeiben – korosztályos képzés formájában, az életkori sajátosságoknak megfelelően – heti speciális edzésrend és órarend szerint edzenek az akadémisták. Minden korosztálynak külön edzője van, akik munkáját másik csapatok edzői valamint kondicionális- és kapusedző is segíti. A játékosok rendszeres sportorvosi és élettani kontroll alatt sportolnak, de kiemelt gondot fordítunk a pszichológiai-mentális fejlesztésre is. Számunkra kiemelkedő jelentősége van a diákok tanulmányi előre menetelének is, hiszen a mai labdarúgásban fontosnak tartjuk, hogy a sporttal párhuzamosan a képességükhöz mérten a lehető legjobban teljesítsenek a tanulmányok terén is.

Edzéseken és mérkőzéseken gyakran szereznek kisseb-nagyobb sérüléseket a játékosok, melyeknek diagnosztizálása, rehabilitációja és gyógyulása kulcskérdés számunkra. Amit lehet, helyben megoldunk, de külső segítséggel is rendelkezünk.

  

Kövess minket