• 5700 Gyula, Sándorhegy 2
  • Telefon/Fax: 66/562-270, 66/463-540

Kollégium

Kollégium bemutatása

A Göndöcs Benedek Középiskola kollégiuma Gyula város fürdőövezetében várja a vidékről érkező diákjait.

A Part utcai Kollégium Gyula város csendesebb területén, az Élővíz-csatorna partján biztosít kollégiumi elhelyezést. A fiú – lány kollégium négyszintes épületben 143 diák számára van lehetőség az elszállásolásra.

A tanulást több tanulószobában, tanári felügyelet mellett valósítjuk meg. A kollégiumi oktató munkát szakképzett nevelőtanárok, jól felszerelt számítógépterem, valamint közösségi szoba biztosítják.

A szabadidős foglalkozásokra, közösségépítő tevékenységekre a kollégiumi udvar, szomszédos futballpálya és a kollégiumi klubszoba nyújt lehetőséget.

A sportolás színesebbé tétele céljából 2020-ban egy kisebb konditermet is kialakítottunk a kollégiumi diákok számára, ahol fitness gépek segítenek hozzá az alakformáláshoz.

A szabadidő hasznos eltöltésé érdekében az Erkel Ferenc Művelődési ház bérletes és a Gyulai Várszínház előadásainak rendszeres látogatóik a kollégista diákjaink.

Mindemellett Gyula egyéb kulturális eseményeit is meglátogatják, például kiállítás megnyitókat, könyvbemutatókat, vagy egyéb előadásokat.

Az étkezést, a svédasztalos reggelit, a háromfogásos ebédet és a meleg vacsorát az iskola saját üzemeltetésű konyhája látja el a kollégiumokban.  

Kiemelt célunk, hogy segítsük a hozzánk beiratkozó diákokat az esetleges hátrányok leküzdésében, utat mutassunk a minőségi tudáshoz, a mindenkiben meghúzódó érték felkutatásában rejlő lehetőségekhez, az értelmes és igényes szabadidő eltöltéséhez, az egészséges életvitel megszervezésének és a környezettudatos élet kialakításának lehetőségeihez.

A tanulási hátrányban szenvedők részére felzárkóztatást, korrepetálást egyéni segítségnyújtást biztosítunk. Fontos, hogy valamennyi kollégista érezze, hogy minden kollégiumi nevelőtanár nyitott személyük iránt, és személyes problémáik megoldásában segítséget várhatnak tőlük.

A kollégium hagyományait különös gondossággal őrizzük úgy, mint például a Kollégiumi Farsang, vagy a Végzős Diákok Búcsú Estje. Célunk olyan intézményi légkör kialakítása, amelyben valamennyi diákunk „második otthonaként” értékeli és szereti a kollégiumunkat.

Kollégium elérhetősége

Part utcai Kollégium "C" Kollégium:

5700 Gyula,  Part utca 18.

Tel: 06 66/ 560-960

Kollégiumi vezető: Öcsödi László

  

Kövess minket