• 5700 Gyula, Sándorhegy 2
  • Telefon/Fax: 66/562-270, 66/463-540

Kollégium bemutatása

A Göndöcs Benedek Középiskola kollégiumai Gyula városának három épületében várja a vidékről érkező diákjait.

A Don Bosco Kollégium iskolánk pedagógiai és hitéleti példaképéről, Bosco Szent Jánosról elnevezett Don Bosco Kollégiumban, a patináns Ybl Miklós által tervezett épületben a Gyulai Vár mellett a Kossuth utcán található. A fiú kollégiumként működő épületben 62 férőhely van. A Szívház Kollégium a Don Bosco Kollégium közelében 46 diák számára nyújt kollégiumi ellátást. A Part utcai Kollégium Gyula város csendesebb területén, az Élővíz-csatorna partján, elsődlegesen leány diákok kollégiumi elhelyezését biztosítja. A négyszintes épületben 143 diák számára van lehetőség az elszállásolásra.

A tanulást épületenként több tanulószobában, tanári felügyelet mellett valósítjuk meg. A kollégiumi oktató munkát szakképzett nevelőtanárok, épületenként jól felszerelt számítógépterem, valamint a Part utcai Kollégiumban található iskolai könyvtár biztosítják. Könyvtárunkban a diákok nemcsak a kötelező olvasmányokat, hanem művészeti albumokat, valamint a különböző művészeti ágakhoz kapcsolódó szakkönyveket is megtalálják. A szabadidős foglalkozásokra, közösségépítő tevékenységekre a kollégiumi udvar, szomszédos football pálya és a kollégiumi klubszoba nyújt lehetőséget.

A szabadidő hasznos eltöltésé érdekében az Erkel Ferenc Művelődési ház bérletes és a Gyulai Várszínház előadásainak rendszeres látogatóik a kollégista diákjaink. Mindemellett Gyula egyéb kulturális eseményeit is meglátogatják, például kiállítás megnyitókat, könyvbemutatókat, vagy egyéb előadásokat.

Az étkezést, a svédasztalos reggelit, a háromfogásos ebédet és a meleg vacsorát az iskola saját üzemeltetésű konyhája látja el a kollégiumokban.  

Kiemelt célunk, hogy segítsük a hozzánk beiratkozó diákokat az esetleges hátrányok leküzdésében, utat mutassunk a minőségi tudáshoz, a mindenkiben meghúzódó érték felkutatásában rejlő lehetőségekhez, az értelmes és igényes szabadidő eltöltéséhez, az egészséges életvitel megszervezésének és a környezettudatos élet kialakításának lehetőségeihez. A tanulási hátrányban szenvedők részére felzárkóztatást, korrepetálást egyéni segítségnyújtást biztosítunk. Fontos, hogy valamennyi kollégista érezze, hogy minden kollégiumi nevelőtanár nyitott személyük iránt, és személyes problémáik megoldásában segítséget várhatnak tőlük.

A kollégium hagyományait különös gondossággal őrizzük úgy, mint például a Kollégiumi Farsang, vagy a Végzős Diákok Búcsú Estje. Célunk olyan intézményi légkör kialakítása, amelyben valamennyi diákunk „második otthonaként” értékeli és szereti a kollégiumunkat.

Kollégiumaink elérhetőségei

Part utcai Kollégium "C" Kollégium:

5700 Gyula,  Part utca 18.

Tel: 06 66/ 560-960

Don Bosco Kollégium "A" Kollégium:

5700 Gyula, Kossuth L. utca 26.

Tel: 06 66/463-123

Szívház Kollégium


5700 Gyula, Kossuth L. utca 16.

Kollégiumi vezető: Egervári - Duska Tímea

  

Kövess minket