• 5700 Gyula, Sándorhegy 2
  • Telefon/Fax: 66/562-270, 66/463-540

Aktualitások

Previous Next

Göndöcsös diákok sikere Kisújszálláson

Az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, által meghirdetett

VI. ILLÉSSY GASZTRO KUPA - országos ételművészeti verseny - keretében, szakács, pincér, cukrász és eladó tanulóink mérethették meg szakmai gyakorlati, elméleti tudásukat, kreativitásukat, rátermettségüket.

A 2017. 12. 02-án lezajlott versenyre az ország különböző pontjáról több mint 170 fő nevezett, szervezők által meghirdetett 12 kategóriákban.

A részben készen hozott illetve helyben elkészített versenymunkák minősítése komoly feladatot jelentett a hazai és nemzetközi versenyeken elismert szakemberekből álló zsűrinek, akik pontozás alapján értékelték a kiállított műveket.

Iskolánk diákjai az alábbi kategóriákban indultak:

- Felnőtt cukrász artisztika kategória:

Olyan dekoratív művészeti alkotás készítése volt a feladat melyhez csak fogyasztásra alkalmas anyagokat lehet felhasználni. Versenyzőnk két alkalmi dísztortát készített cukorvirág és galazúrfátyol díszítéssel.

Erdős Barbara 13/SZ osztályos tanuló

önállóan készült fel.

A zsűri mindkét munkáját aranyéremmel jutalmazta.

- Gasztro Ki Mit Tud!

Melegkonyhás verseny szakács tanulóknak.

Adott nyersanyagkosárból 120 perc alatt 2 adag ételt kellett elkészíteni, a rendező iskola tankonyhájában.

Ilisz Attila 12/SZ osztályos szakács tanuló

felkészülését iskolánk szakoktatója Fodor Imre és Krajcsiné Sócó Edit szakoktató segítette.

Gombás májjal bélelt csirkemell rolád bacon köntösben, sonkás rakott burgonya

 ételét a zsűri

bronzéremmel jutalmazta.

- Gasztro Ki Mit Tud!

Eladótanulóknak: díszcsomagolási és ajándékkosár készítési verseny.

A versenyzőknek először 4 db különböző ajándéktárgyat / Unicumos üveg, könyv, kispárna, baseball sapka / kellett becsomagolni a helyszínen, majd a megadott anyagokból ajándékkosár készítése volt a második feladat, a két feladat végrehajtására 210 perc kaptak a versenyzők.

Ilyés Klaudia és Rózsa Martina 3/11/E osztályos tanulók alkotta csapat munkáját a zsűri diplomával jutalmazta.

Felkészülésüket Nagy Jánosné szaktanár és Szilágyi Lászlóné szakoktató segítette.

- Pincértanuló kategória feladatai:

Ø 1 db négyszemélyes alkalmi díszasztal megterítése. A díszterítés témája az idei versenyen szabadon választott volt.

Ø A választott témához kapcsolódó menü és italsor szakszerű bemutatása menükártyán.

Ø A pincértanulók a zsűrizés megkezdése előtt pincérismereti tesztet töltöttek ki, amelynek eredménye beleszámított a végleges értékelésbe.

Ø 5 fogásos menükártya írása italajánlással számítógépen. A menükártya témája a verseny napján került kihirdetésre.

Csordás Krisztián és Kővári Krisztián 2/14/V. évfolyamos vendéglős tanulóknak

Koltai Róbert 75. születésnapja alkalmából rendezett díszvacsora témában készített díszasztalát, étel és ital ajánlatát

a zsűri bronzéremmel jutalmazta.

Felkészülésüket: Kubik Sándor szakoktató segítette.

Ez úton is gratulálunk a versenyen résztvevő diákoknak és felkészítőiknek, akik ezzel is bizonyították választott szakmájuk iránti elkötelezettségüket, hogy a felkészüléssel és a versenytársak munkáinak megtekintésével bővítették szakmai tapasztalatukat.

Köszönjük mindazoknak, akik munkája, segítsége hozzájárult a sikeres szerepléshez.

Gyula, 2017. 12. 07.

 

 

 

 

 

  

Kövess minket