A Hajdú – Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében 2018. április. 14-én Szolnokon az Aba-Novák Agóra Kulturális központban került megrendezésre a
XII. Pelikán Kupa gasztronómiai kiállítás és verseny melyen iskolánk is képviseltette magát.
Az 1/13. évfolyamos vendéglátásszervező osztály két diákja Veres Enikő és Juhász Tamás a tanuló pincér kategóriában versenyzett melynek során az alábbi feladatokat kellett teljesíteniük:
4 személyes alkalmi díszasztal megterítése szabadon választott témában, az ehhez kapcsolódó ötfogásos menü- és italajánlás szakszerű bemutatása négyoldalas menükártyán, kisegítő asztal készítése.
Szakmai totó (20+1 kérdés) kitöltése
Tartalma: általános intelligencia, borok, trend, szakmai ismeretek.
Élőmunka: Crepes Suzette készítése, flambírozása, a szervező által biztosított kész palacsintából, illetve a hozzávaló alapanyagokból.
Tálalás: két fő részére 4 darab.
Versenyzőink a jól szervezett, magas színvonalú versenyen 15 pincér csapattal mérték össze tudásukat. Szakmai felkészültségüket, gyakorlati ismereteiket neves szakemberekből álló zsűri mérte fel és értékelte. A végeredményt a három részfeladat összesített pontszáma határozta meg.
A zsűri oklevéllel díjazta csapatunk teljesítményét.
Versenyzőink beszámolója szerint a felkészülésbe befektetett munka a versenyhelyzetben való helytállás a többi csapat által kiállított versenymunkák megtekintése megérte a fáradtságot és ez által bővítették szakmai ismereteiket is.
Véleményük szerint nagyon sokat lehetett tanulni a szakma legjavától.
Ez úton gratulálunk a diákoknak és Vincze Jenő szakoktatónak, aki segítette felkészülésüket.
A versenyzőket Szász András kísérte el a Pelikán Kupára.