• 5700 Gyula, Sándorhegy 2
  • Telefon/Fax: 66/562-270, 66/463-540

Aktualitások

Zilahi kirándulás

A Rákóczi Szövetség támogatásával, az Október 23-ai megemlékezések keretében a partiumi (romániai)

Szilágyságban levő Zilah városába látogattunk el. A cél az volt, hogy jobban megismerjük a határokon túl élő magyarok életét, a történelmi vonatkozásokat úgy, hogy egyúttal mi is bemutatjuk magunkat.

A Zilahi Református Wesselényi Kollégiumban nagyon szívélyesen fogadtak bennünket. A kölcsönös bemutatkozás során kiderült, hogy milyen sok a hasonlóság intézményeink között. A vegyes csapatokkal megtartott játékos kvízversenyt nagyon élvezték a két iskola diákjai, nagyszerű volt a hangulat.

Az iskolai program végezetével a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről is beszélgettünk. Hazautazásunk előtt az iskola tanárnőjének vezetésével városnézést tartottunk, melynek során meglátogattuk a gyönyörű református templomot, ahol tájékoztatást kaptunk a templom történetéről, jellegzetességeiről, a gyülekezet életéről és megtekintettük - igaz csak kívülről - az iskolának a városközpontban levő régi, jelenlegi állapotában is impozáns épületét, amelyet szeretnének visszakapni az államtól.

Nagyon jól éreztük magunkat, csodálatos élményekkel, sok új és hasznos ismerettel tértünk haza. Megvalósultak az általunk megfogalmazott célok.

  

Kövess minket