Luxemburgban rendezték meg november 22-26. között a Szakács és Cukrász Világbajnokságot. Megyénket és hazánkat az öt tagú Békés megyei
Culinary Team képviselte, amelynek cukrász tagja szakoktatónk, Doktor Zoltán mestercukrász volt, aki nagyon sok gyakorlással készült a megmérettetésre.
A regionális csapatok versenyében hidegkonyhai ételsort kellett elkészíteni, amelynek tartalmaznia kellett 4 különböző finger foodot, 8 személyes dísztálat, 5 fogásos menüt, 3 különböző előételt, amelyre 100 pontot lehetett kapni. A cukrász program részei 4 különböző tányérdesszert 1 adagra elrendezve, 4 különböző fajta 6 személyes petit fours válogatás volt, amelyek mellé központi elemként egy díszmunka volt meghatározva, ezekre szintén 100 pont volt adható. Szakoktatónk mesebeli tengeri jelenetet ábrázoló díszmunkája cukorból készült, híven tükrözve a csapat asztalának tartalmát, összetételét.
A többhónapos felkészülés meghozta az eredményét, hiszen a csapat hatalmas ováció közepette ezüstérmet és oklevelet vehetett át, nagy sikert aratva. Munkatársunk a csapat tagjaként méltón képviselte hazánkat, megyénket és iskolánkat is. Gratulálunk a nagyszerű eredményhez!
Dr. Czirok Sándor